jueves, 26 de abril de 2012

L'ENTREVISTA DE TREBALL 2

Continuant amb el treball de llengua a l'aula de 4t.B, hem realitzat noves entrevistes:
- El pare de Miquel, Miguel Àngel, treball programant maquinària a la fàbrica de vidre de Caudete. Ens ha explicat què s'utilitza per a la fabricació del vidre: arena, sílice, sosa, ...
També ens ha contat com han anat desapareguent els antics bufadors de vidre, substituits per les màquines modernes. Quin és el volum d'exportació que tenen, així com l'expansió a altres països europeus: Bèlgica, Itàlia...
Ens ha mostrat fotos del procés d'elaboració dels distints envasos que hi elaboren: botelles, tarros, etc.
Els alumens s'han interessat molt per l'equipament que requereix la seua feina, els "monos ignífugs", així com l'altíssima temperatura a la qual estan els forns, 1200 graus aproximadament.
- La germana de Nora, Ania, és restauradora i ens ha mostrat alguns dels seus treballs  com a dissenyadora gràfica i restauradora.
Ens ha contat els materials que sol restaurar: óssos fòssils, ceràmiques romanes, esglésies, etc.
Ha parlat també sobre les mesures de protecció que solen utilitzar els restauradors: guants, mascaretes, bata...
Als alumnes, els ha paregut un món molt interessant.
- Per últim, hem rebut la visita de Jéssica, la tia de Clara, que és assistent  de geriatria. Va estudiar un Cicle Formatiu de Grau Mitjà: Tècnic d'Assistència Socio-Sanitària (TASS). Ens ha contat quines són les funcions i tasques del seu treball i les activitats que s'organitzen a una residència:
  • Celebració d'aniversaris.
  • Atenció higiènica.
  • Jocs, cançons, pintura i altres activitats d'animació.
  • Piscina amb fisioterapeuta.
  • Etc.
Tabé ens ha parlat dels problemes que tenen les persones grans dependents, per malaties com l'Alzheimer, així com el tipus d'ajuda física, de movilitat, pisocològica, etc.i que han de rebre.

Ací vos mostrem unes fotos de les visites:

L'ENTREVISTA

No hay comentarios:

Publicar un comentario